NDT Wasteland avgjord

26.09.2018 13:14

NDT Wasteland (bilder kommer)

Lördagen den 15 september avgjordes Norra Discgolf Touren 2018 (NDT) på Wastelands discgolfbana. De 84 deltagarna spelade 2 varv på banan med en kortare lunchpaus mellan varven. Det första varvet startades i ett kraftigt skyfall som upphörde ganska fort så att resten av tävlingen kunde spelas utan regn. Detta var den 8:e och sista deltävlingen i NDT. De övriga deltävlingarna har spelats på 7 olika platser från Sundsvall i söder till Luleå i norr. Efter runda 2, i vilken Fredrik Wallström gjorde ett ACE på hål 3 78 meter långt och kraftigt uppför, så var det dags för prisutdelningar i de olika klasserna.

I klassen Pro Open vann Johannes Högberg Skellefteå DG med 98 kast (= 16 under par). På andra plats med 100 kast kom 5 st. spelare Erik Eriksson, Fredrik Nordfeldt, Mikael Brandt, David Lundqvist alla Umeå DGC och Tom Andersson Luleå DGF.

I Pro Open Women vann Emelie Åström Skellefteå DG med 133 kast 1 kast mindre än 2:an Elin Tobiasson Umeå DGC 134 kast 3:a blev Pernilla Nylander Umeå DGC .

I klassen Pro Master 40+ vanns av Per Carlsson Sundsvalls Frisbee förening med 101 kast det var 6 kast bättre än de 2 som delade andra platsen Magnus Sjöström Husums DGK och Jimmy Dahl Skellefteå DG.

Pro Master 50+ vanns av Lars Nordgren Husums DGK med 107 kast.

Juniorer < 18 vanns av Linus Eriksson Umeå DGC med 107 kast, 2: blev Rasmus Marklund Boliden 108 kast och 3:a kom Anton Nordgren Husums DGK 115 kast.

Juniorer < 15 vanns av Oskar Dahlin Härnösands DGK  med 103 kast, 2:a blev Elliot Jonsson Härnösands DGK 115 kast och 3:a kom Ville Parpala Boliden 117 kast.

Klassen Intermediate vanns av Joakim Broman Skellefteå DG efter särspel mot David Eliasson Umeå DGC båda med 106 kast.

Och Klassen Recreational vanns av Anton Höglin med 121 kast.

Sen följde prisutdelningen för totalen i NDT.

Klassen Pro Open vanns inte förvånande av årets SM 3:an Johannes Högberg Skellefteå DG, 2:a Per Gylle Härnösands DGC, 3:a Tobias Jämthagen Husums DGK. I klassen Pro Open Women vann Emelie Åström Skellefteå DG före 2:an Elin Tobiasson Umeå DGC tack vare fler segrar, 3:a Pernilla Nylander Umeå DGC. Pro Master 40+ vanns av Jimmy Dahl Skellefteå DG. Och klassen Pro Master 50+ vanns av Monke Hägglund Härnösands DGK. Juniorer Girls <18 vanns av Lina Almqvist Boliden. Juniorer <18 vanns av Linus Eriksson Umeå DGC. Juniorer Girls <15 vanns av Tindra Marklund Boliden. Juniorer <15 vanns av Oskar Dahlin Härnösands DGK. Klassen Intermediate vanns av David Eliasson Umeå DGC. Klassen Recreational vanns av Fredrik Nilsson Piteå.

Vi i den arrangerande klubben Wastelands Discgolf Club vill tacka alla spelare som kom till oss och vår sandgrop för att spela trots det blöta vädret, Det var j-----t kul och vi hoppas att vi kan prova igen nästa år.